Monday 25 April 2016

Štyri piliere šťastného bývania

Bývate šťastne? Aká je vaša predstava o šťastnom bývaní? Čo vám vaše aktuálne bývanie, či už je to v byte alebo dome dáva? Ako rodinná architektka je mojim zámerom presvedčiť, že máme možnosť žiť život podľa vlastných predstáv. Všetko, čo k tomu potrebujeme, je poznať víziu o vlastnom šťastnom a naplnenom živote. Takže?

Len nedávno prezentoval známy slovenský kouč Andy Winson na svojom evente Mysli, Konaj, Zbohatni (www.myslikonajzbohatni.sk) svoju predstavu o procese transformácie dnešného človeka. Na jej základe som sa ako rodinná architektka rozhodla prispieť formou tohto článku na tému transformácia. Existuje totiž súvislosť medzi trénovaním mysle a vizualizovaním priestorov. Dokázať si vytvoriť predstavu o svojom vlastnom šťastnom bývaní je veľká vec. To, ako bývame, hovorí o nás veľa. O našich snoch, strastiach a životnej ceste. Nie je totiž žiadnou náhodou to, ako bývame. Na základe svojej minulosti si vyberáme skúsenosti, ktoré potrebujeme prežiť a pochopiť. Podobne je to i s priestormi, ktoré vytvárajú naše bývanie. Tieto priestory však máme možnosť ovplyvniť rovnako ako to, čo si myslíme. A sú dokonca situácie, kedy môže byť zmena v priestore jednoduchšia a účinnejšia ako zmena v našom myslení. Ak totiž vhodne energeticky nabijeme svoje bývanie, odrazí sa to i na našej schopnosti vnímať a myslieť pozitívne.

Vstúpte teda spolu so mnou do priestoru neobmedzených možností a rastu!
Každý človek si vyberá pre seba cestu, ktorou sa v živote chce uberať. Prichádza si po skúsenosti a zážitky, ktoré mu najlepšie dokážu pomôcť na jeho vlastnej ceste životom. V skutočnosti však len málokto vie, akú cestu si pre seba vybral. Našťastie je dnešná doba naklonená sebapoznaniu. Sebapoznanie je totiž to najdôležitejšie, čo človek vo svojom živote potrebuje k naplneniu svojej cesty za šťastím.

Šťastie v živote človeka má tri úrovne: nebeskú, pozemskú a ľudskú. Práve o ľudskom šťastí vo svojej podstate prednášal Andy Winson na svojom tréningu. Ako rodinnej architektke mi môžete dôverovať, že pozemské šťastie dokážeme ovplyvniť rovnakou mierou ako to ľudské. Spolu tvoria až dve tretiny celkového šťastia v našom živote.

Ako teda môžeme ovplyvniť svoje pozemské šťastie? 
Každý z nás má k dispozícii priestor, v ktorom býva. A to je presne to, čo možno rovnako pozitívne ovplyvniť, ako svoje myslenie. K tomu potrebujeme poznať svoje energetické číslo a z neho vyplývajúci archetyp. Archetypov ľudí je osem, ako je spolu osem svetových strán (S, SV, V, JV, J, JZ, Z, SZ). Zaujímavé však? Poznáte už svoj archetyp? Viete, aké sú vaše 4 priaznivé smery v živote, odkiaľ k vám prúdi životná energia? Tieto štyri priaznivé smery určujú v našom živote úspech, vzťahy, zdravie a osobný rozvoj. Čo sa nachádza vo vašom smere úspechu v obývačke? A čo vo vašom smere vzťahov v spálni? Neviete, ako svoje dieťa podporiť na jeho ceste za vlastným šťastím? Chceli by ste zlepšiť svoje zdravie? Alebo máte pocit, že by ste radi vo svojom živote viac napredovali? Všetky tieto otázky smerujú k zamysleniu sa o svojej predstave o šťastí, ktorú môžme účinne podporiť vo svojom vlastnom domove. Premietnutie našej predstavy o úspechu, zdraví, vzťahoch a osobnom rozvoji prostredníctvom vhodných farieb, obrazov a doplnkov v interiéri stavia naše šťastie na solídne štyri piliere. Podobne ako pri stavbe domu jeho štyri obvodové steny alebo múry vytyčujú náš pozemský priestor a do veľkej miery ovplyvňujú kvalitu nášho života.
Aké sú Vaše priaznivé smery a ako ich využiť vo svoj prospech Vás naučím na najbližšom workshope Môj šťastný domov I.!




Lucia Haquel

No comments:

Post a Comment